2012. március 27., kedd

EgérÚt - az első hazai elismerés


Igen örömteli okokból születik a legújabb bejegyzés. Az első, hogy az EgérÚt alkalmazás megosztott első díjat nyert a Szép Magyar Térkép 2011 seregszemléjén a digitális térképek kategóriájában. Ennek apropóján pedig a blogon publikáló személyek köre is bővült, mindjárt két személlyel. Molnár Miklós (AntaresNav) az EgérÚt-csapat frontembere és Csemez Gábor (GeoX) az EgérÚt alapadatbázisának (DSM-10) "főgondnoka" is megosztja velünk a saját, személyes EgérÚt-történetét. 

Az oklevél
(a linket Tamástól "loptam")
 

A Lázár deák Térképészeti Alapítvány és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára idén is meghirdette a "Szép Magyar Térkép" című térképes versengést. Arra gondoltunk, hogy a versenyre, azon belül is a digitális térképek kategóriájába benevezzük az EgérÚt-alkalmazást. Nagy örömünkre, a Károly Róbert Főiskola „A 2010-es kolontári vörösiszap-katasztrófa hatásainak légifelméréséből előállított digitális térinformatikai adatbázisok bemutatása” című pályázata mellet a navigációs alkalmazásunk az első helyezésre méltónak bizonyult! Nagy siker és fontos mérföldkő ez az EgérÚt történetében. Molnár Miklós bejegyzése az EgérÚt alapötletének megszületéséig nyúlik vissza, Csemez Gábor pedig felhasználói tapasztalatain keresztül mutatja be saját EgérÚt-történetét.

Bloggazdaként két dolog is örömmel tölt el. Egyrészt az, hogy egy termék, amelynek létrehozásában, születésében és fejlesztésében közreműködtünk ismét díjat nyert a hazai térképes seregszemlén. A másik, hogy ennek kapcsán a két fenti fiatalember megosztja velünk személyes tapasztalatait, ráadásul úgy, hogy ezzel a mindiGIS-blogot gazdagítják. Utóbbit ezúton is köszönöm mindkettőjüknek és egyben remélem, hogy további publikációkra is számíthatunk tőlük a jövőben!
Tamás persze nálam jóval gyorsabban reagál... Akit nagy vonalakban érdekel az EgérÚt technológiai és üzleti háttere, annak ajánlom idevágó bejegyzését a térképes blogján.

nyg - GeoX 

zene :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése